13 Temmuz 2010 Salı

Neden Bloglardan Hediye Veriliyor?


Blog işinde neden hediye verilir? Daha doğrusu hediye kapma yarışına sokulmak zorunda bırakılıyor insanlar. İnsanların birbirine hediye vermeleri çok doğal ve çok ince bir davranış. Sevdiklerime hediye vermek ya da onlardan hediye almak ne kadar güzel bir şey.

Bloglardaki hediye dağıtma işi öyle değil, samimi bulmuyorum. İnsanların bunu kullanarak zoraki bir izleyiciye sahip olmasını sağlıyor. Bu da bana hiç normal bir şey gelmiyor. Bunu yapan arkadaşlarım kızmasınlar bana. Madem hediye verilecek adam gibi seçersin sevdiğin blog sahiplerini verirsin hediyelerini. Çünkü hepimiz biliyoruz ki bizi izlemeye alan herkes candan takip etmiyor ya da yorum yapmıyor. İzleyenlerin arasında gerçekten samimi bulduğun, kırk yıldır tanıyormuşsun hissini veren değerli blogcanlarda oluyor.

Sırf daha fazla izleyici kitlesi olsun diye yada insanlar bloglarından reklamını yapsın diye bu hediye dağıtmaya karşıyım. Özellikle de şartlar arasında “1. beni izlemeye alacaksın”, “ 2. kendi blogunda bu konuyla ilgili post yayınlayacaksın”, “ 3. Bana yorum bırakacaksın” gibi şartlara da iffet oluyorum. Bu konudaki düşüncelerim bunlar.

( Bu arada dün adını hatırlamıyorum ama bir bloga yorum bırakarak hediye yarışına katıldım. Sonra da kendi kendime kızdım. İnsanı psikolojik olarak zorluyorlar diye düşünüyorum. Ama pişmanım. Bir daha da yapmam.)

7 yorum:

  1. merhaba zühra

    kesinlikle yazdıklarınıza katılıyorum, banada çok saçma geliyor.

    YanıtlaSil
  2. Evet, dün bir blogla tanıştım, izlemeye aldım ama adını şimdi hatırlayamayacağım. Birçok blog hediyesi hakkında yazı yazıyor. Sanırım hem kendi katılıyor hem de duyurmuş oluyor :D Çok karlı geldi bana :D Ben açıkçası hediyeler arasında bunu kazanmayı çok isterim dediğim bir hediyeyi söylemek istiyorum, ciceksepeti.com'un verdiği bir kutu kalp şeklinde aromalı çikolatalar xD Bayılıyorum çikolataya.. Ama okumaya başladım, önce facebook grubumuza üye ol, arkadaşlarını davet et, daha sonra blogunda bunu tanıt'ı görünce aman dedim, hadi diğerlerini geçtim bir de blogda tanıtacağım. Dahası çikolatayı 1 kişi alacak ve bende şans denilen şeyden eser yok :D Biraz daha hediye gibi dağıtsalar iyi olur hani :D Bir kurumun verdiği hediyeden bahsettim ama ne yapayım aklıma ilk o geldi .D

    YanıtlaSil
  3. Aynen harfi harfiyen katılıyorum düşüncelerine, bu yüzden şimdiye kadar hiç böyle bir şeye katılmadım yazmadım ortak olmadım, sadece bir etkinliğe girdim oda karşılıklı hediye çekilişiydi, yani okulda yapardık ya yıl başı zamanı, o havada, nasıl olsa karşılığını vereceğimi düşündüğüm için girdim, hoş onda da şansıma hediyeyi alamadım o başka, ama böyle metazori bir şekilde hediye vermek banada samimi gelmiyor. Hediyenin niteliğine bişey demek istemiyorum ama, iki toka bir parfüme, bana gelen hiç gelmesin, yada bunlar için ben birine gideceksem o izlenmenin o çoğalmanın manası ne kadar derindir şüpheli, bende bu konuda yazıcam diğer blogumda, değindiğin iyi oldu Zühra hanım, duygularıma tercüman oldun, sanırım sanalda olsa kaliteden ödün vermemek gerekiyor.

    YanıtlaSil
  4. ahaha aynen aynen bende yazıcaktım bir ara böyle bir post kalbimiz birmiş.300. izleyicime süpriz hediye felan yazıyorlar bazen o hafif kalıyor gene birde değiğn gibi beni izlemeye alın,blogda paylaşın,bu yazının altına yorum yazın heheh istemiyorum kardeşim hediyeni felan:))

    şimdi bu kadar laftan sonra:))

    500. izleyicime tatilmi hediye etsem şekerim???

    not:bu arada sus sus bende açım rejimdeyim 1 haftadır :)

    YanıtlaSil
  5. imzamı atarım...
    ifritim, kılım, o bloglardan koşarak kaçarım ;)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. çok ama çokk doğru bir yazı..hele hele şu zaruri maddeler, bigün blogumda hediye versem dahi kimseden duyurmasını izlemesini falan istemem basitleştiriyoro cümleler herşeyi..

    YanıtlaSil
  7. Yazdıklarınızın her kelimesine katılıyor ve altına imzamı atıyorum!
    Bende 500. izleyicime içimden geldiği için minik bir hediye yolladım ama bunu o ve ben dışında kimse bilmedi :)
    Hele de o 3 madde!
    Beni izlemeye alın blogunuzda duyurun, off feci hakikaten :(

    Ayrıca böyle bir yazı yazma cesaretini gösterdiğiniz içinde sizi canı gönülden kutluyorum.
    Blog dünyasında zor rastlanır bir şey bu!
    Ser de gazetecilik olmasından kaynaklanıyor sanırım :)

    Çok sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails