22 Ocak 2010 Cuma

Can İlk Karnesini Bugün Aldı!

Can’ım doğdu, üzerinden yedi yıl geçti, okumayı-yazmayı öğrendi ve ilk karnesini aldı bugün.

Sabah kalktığımızda yılın ilk karı yağmıştı. Her taraf bembeyazdı. Uzun süredir ilk kez kendisi uyandı bu sabah. Bu yüzden de kahvaltısını yaptı. Bu hafta sabahları çizgi film seyretmesine izin veriyorum. Ama sakin çizgi filmler, örneğin Caillou, Dora.

Can genelde bol action’lı, bakugan, gormiti, pover ranger, ben 10 seyrettiği için, diğer çizgi filmler ona çok basit geliyor.

Dışarıda kar olduğu için okul servisi gelmeden kar oynamak istedi, babasının da acele hazırlanmasını istedi. Normalde hep servis bizi bekler, biz geç kalırdık. Ama bugün kendisi aceleyle çıktı. Bir süre kartopu oynayabildi babasıyla.

Bize karnelerin 12.00’de verileceği söylendi. Sınıf annesi olarak tüm velileri arayarak o saatte istenirse sınıfta olabileceklerini haber verdim dün akşam. Ancak, okul idaresi 11.30’da karnelerin verilmesini söylemiş. Birçok veli geç kaldı. Neyse ki Can’ın karne almasına yetiştik. Oğlum karnesini aldıktan sonra karnesini incelerken “ anne bunun iyi olduğunu nerden anlayacağız” diye sordu. Haklıydı. İlk defa bir karne görüyordu. Bir tarafta rakamlar, diğer sayfada ise çarpı işaretleri vardı. Babamız ona karnesini anlattı. Oğlumun tüm dersleri beş, davranış notları da çok iyi olarak geçmiş karnesine. Doğrusu beni çok şaşırttı Can. Açıkçası daha zor günler bekliyordum. Ama Can başardı. Okumayı da sınıfta ilk öğrenenlerden oldu. Karnesi de çok iyi geldi. Can okulun açıldığı ilk günler de okula uyum da zorlanmıştı.

Her gün okulda bir anımız vardı. Defterine hiç bir şey yazmıyor. Sadece çizgi adam resimleri yapıyordu. Yanına koyduğumuz abur cuburları sınıfta ders saati içinde çıkarıp sınıfta dolaşarak yiyormuş, öğretmeninin kucağına gidip kucağında yatıyormuş (sırf bu nedenle Gülten Hocam: Can’ı biraz daha sevin, biraz daha kucağınıza alın” bile demişti). Bir gün, koridorda öğretmeninin arkasından arkadaşı gibi boynuna sıçrayarak birlikte yere bile düşmüşler. Yine bir gün sabah evden çıkarken pantolonunu ters giymiş bende süveteri olduğu için dikkat etmemişim, bütün gün okulda böyle gezmiş, okulda o gün herkesin dalga konusu olmuş. En son 2 gün önce öğretmeni “ kimler tatilde sünnet olacak” diye sormuş bizim oğlan da hemen koşarak tahtaya öğretmenine koşmuş, pantolonunu indirmiş, pipisini göstererek “ bakın öğretmenim ben sünnet oldum” demiş. Daha çok anımız var, bunlar sadece belli başlıları…

Çok değişik duygular içindeyim. Hem gurur hem sevinç hem de şükür. Öğretmeni çok güzel bir not düşmüş karnesine. Can ancak böyle güzel tarif edilebilirdi:

“Zeki, sevimli, samimi, açık sözlü, bunların yanında okul kurallarına uymakta oldukça zorlanan bir öğrencim. Başarılarının devamını dilerim.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails