27 Ekim 2010 Çarşamba

Bir Yerlerde Hata Yapıyorum Ama Nerde?

Okullar açılalı bir ayı geçti ama biz hala düzeni oturtamadık. Can’ dan bahsediyorum. Napacağız bilmiyorum? Babaya göre sorun yok hatta sorun bendeymiş. “ Can daha 2. sınıf”, “oyun çocuğu daha” dersleri süper olmak zorunda değilmiş”, “zorla kitap okutma”….. bunlar uzayıp gidiyor.

Can'nın tüm ders ve okulla ilgili sorumlulukları benim üzerimde. Öğretmen olan blog yazar arkadaşlarım lütfen söyler misiniz?

-İlkokula giden bir çocuk kendisi ders çalışabilir mi, benim başında oturmam yada onu yönlendirmem ne kadar doğru?

-Oturduğunda yaklaşık ne kadar ders çalışmalı?

-Ya da kitap ne kadar süre okumalı?

- Her gün kitap okutmam doğru mu?

-Derslerini yaparken mutlaka dağılıyor ve başka bir şeyler yapmaya ya da oynamaya başlıyor. Bu problem mi?

-Bırakayım kendisi istediği gibi istediği sürede mi bitirsin vay ben süre koymalı mıyım?

-Şunu da sormadan edemicem: Can ı bir uzmana götürmeli miyim? Bir sorun olabilir mi?

Bunları düşünmekten gerçekten yoruluyorum. Her akşam dersleri yüzünden oğlumla boğuşmaktan, onu fırçalamaktan ya da sarsmaktan ben de O’ da yorulduk. Dengesizleştim iyice. Bir gece dersleri yüzünden hırpalıyorum oğlumu, ertesi gün bütün gün vicdan azabı çekiyorum. Eve gidince çok iyi davranıyorum. Bu sefer bakıyor ben yumuşamışım, başlıyor gene gevşemeye. Sürekli gergin olmak istemiyorum ama sert olmadan da kendiliğinden ders çalışmıyor.

Arkadaşlarımın çocuklarına bakıyorum; aynı yaşta çocuklar kendileri çalışıyorlar, testlerini çözüyorlar.

Bizimkinin aklı sürekli oyunda, Tv’de ya da bilgisayarda. Hiç hatırlatmasam “” benim şu ödevim vardı” diye aklına gelmiyor.

Bir yerlerde hata yapıyorum ama nerde?

4 yorum:

  1. kuzu bir defa çocuk annesiyle ders çalışmalı bence çünkü takıldığı yerde annesine sorar en azından bu anne olmak zorunda değil bilen biride olabilir mesela kardeşim gelince berkayı o çalıştırıyor ama berkay cıvıtıyor bazen teyzesi kızmıyorya ona şimarınca kullanıyor bu durumu.aslında herşeyin farkındalar çocuklar.bazen kızıyorum kendin yap diyoruma ama takılıp gene yanıma geliyor özellikle matematikte kesinlikle biri ona yardımcı olmalı ama kendi yapmalı.yanlış yaptığında biri ona doğruyu anlatmak için yanında olmalı.ne kadar ders çalışmalı demişsin aslında sıkıldığında zorlanmamalı bırakılmalı ama sorumluluklarını yerine getirmesi açısından dinlenip tekrar bbaşlanmalı diye düşünüyorum.kitap işinide zorlama kendi istediği zaman okusunkş sevrek yapsın bu işi sonra soğur.ayrıca canda bir problem filanda yok.biz abartıyoruz.şahsen kimse benim üzerime böyle düşmedi.biz çocuklara ağır sorumluluklar yüklüyoruz.baksana bizim zamanımız nasıldı kaç saatimiz okulda geçiyordu.çocuklar tüm gün okulda ve derslere bak.el yazısı öğreniyorlar yabancı dil öğreniyorlar sorular fena halde kazıııııık:)

    YanıtlaSil
  2. o vican azabı hep oluyor kızma bağırma ertesinde,öğretmen değilim ama çok üzerine gitmeyin derim bence,kendinizide yıpratmayın zamana bırakın.

    YanıtlaSil
  3. gerçekten zor bir dönem. allah kolaylık ve sabır versin. sanırım işin uzmanları en güzel cevabı verecektir

    YanıtlaSil
  4. Bu çağımızın annelerinin problemi sanırım, bu konuda anne ve babalar aynı dili konuşmalı sanırım.Bir de çocuk okuldan gelince direk okulla alakalı sorular sorulmamalı, genel sohbet edilmeli diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails