24 Mart 2010 Çarşamba



Ohh Be! Sonunda Bahar Gerçekten Geldi…

Şu gurur ne menem şeymiş ya. Kırdığını, üzdüğünü, canını yaktığını bildiğin halde bir adım atmayı engelleyecek kadar kötüleştiriyor seni. Sanki özür dilense, hadi özür direk dilenmese bile gönül almaya çalışma –ki bu bile bir çeşit özürdür- seni alçaltacak veya onursuz, gurursuz yapacak.

Özür dilemek, kavgada alttan almak insanın olgunluğunun göstergesidir. Hani “ kavgada bile söylenmez” denilen cümleler sarf edilmez birbirini seven insanların arasında. Asıl kalpleri kıran, ilişkiyi çıkmaza sokan budur.

Neyse ilk defa bu kadar uzadı bu süreç. Bu nedenle bahar gelmemişti bizim eve. Herkes mutsuz, huzursuzdu. En çok Can’ım ve Naz’ım etkilendi sanırım. Can gerginlik gecelerinde altını ıslattı, Naz o çok sevdiği öğretmeni ( Gügün Hocası) bir kere kızdı diye çok korkmuş ve hıçkırıklara boğularak ağlamış, anlam verememişler. Ve beni aradılar durumu anlatıp bilgi verdiler. Bunun üzerine çark ettim. Neyin mücadelesi, neyin gururu… Gene ben ilk adımı atınca O’ndan da adımlar patır patır gelmeye başladı.

Kırgınlıklarımı unuttum mu? Hayır!

Bunun hesabı sorulacak mı sonra?

Hayır, çünkü ben hemen unuturum kötülükleri, neye kızdığımı bile hatırlamıyorum daha sonra. İşte kalpcik kalpcik olan Zühra bu moda girdimi gene herkesle ve kendiyle barışık oluyor. Yine herkesi seviyor, yine lay lay lom edalarıyla hayata devam ediyor.

Çocuğun varsa bu dünyada, kaf dağındaki o havan da, gururun da arkada kalıyor. Yüreğin kaldırmıyor onların üzülmesine ya da aciz kalıyorsun elin kolun bağlanıyor. O farkı görüyorsun. Kimsenin huzuru bozulmasın ama kimse kimseyi de kırmasın. Saygıyı yitirmeyelim, Sevelim sevilelim.

Ohh be sonunda bahar gerçekten geldi…

9 yorum:

  1. eve baharın gelmesi çok güzel bir haber.umarım hiç gitmez.çocuğu olunca daha bir üzülüyr ve etkileniyor insan tabi.çocuklara yansıtmamaya çalışsanda yansıyor bunun çaresi yok.ama kavgalara tartışmalar (şiddetli olmadıkça tabii) insanı eşine dahada bağlıyor.buda bir paylaşım neticede.kim evimde hep bahar havası var diyosa yalandır.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Serpil cim. Kesinlikle katılıyorum. Şeker gibi bi hayatımız olsun istiyoruz ama her zaman olmuyor tabi. Çok öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  3. Huzurlu baharların olsun canım :)

    YanıtlaSil
  4. aynnnnnnnnnennn öyle.. bahar en güzel yüzünü göstersin bu sene sana ve ailene inşallah..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. her daim bahar havasında olmamız dileğiylee:)
    ağzınızın tadı hiç bozulmasın:))
    sevgilerrr..

    YanıtlaSil
  6. bu güzel habere ve gelen bahara çok sevindim... her daim kalpcik kalpcik :)

    YanıtlaSil
  7. evlilikler çok zor birde çok sık mekan değiştiren insalar için daha zor (benim içinde geçerli)ama önemliolan aiemiz umarım aile olma duygusunu hiç kaybetmeyiz...baharın gelmesi çok güzel...

    YanıtlaSil
  8. yayaım ablası unutuyorum hep sayfaya eklemeyi,

    afetergu68@hotmail.com

    YanıtlaSil
  9. Bahar gibi bir sayfa..Baharlarin en guzeli hep icinizde acsin..

    Sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails